Tijdens de op 22 en 23 september verreden Trophy of the Dunes reed de Mercedes van Henk Vuik Jr. eindelijk zoals het de bedoeling was. Henk bewees meteen zijn klasse door in de ochtend de eerste race te winnen.

De middagrace, de laatste van de dag, kreeg te kampen met lastige weersomstandigheden. Het was aanvankelijk droog maar direct na de start barstte een bui los. Het had geen zin meer om speciale regenbanden te monteren, daarom reed Henk op de normale banden (die al aardig gesleten waren) de volledige race. Hij werd knap tweede na de BMW M3 van Rob Severs, die van een ABS systeem kon profiteren onder deze omstandigheden. In zijn klasse werd Henk echter eerste.

“Het voelt goed om weer op het podium te staan”, aldus een tevreden Henk Vuik Jr. “De nieuwe motor presteert uitstekend. Het was erg glad maar ik ben er, in tegenstelling tot enkele directe concurrenten, niet één keer af gegaan. We hebben weer twee mooie bekers verzameld.”